Grote bestanden versturen via een bijlage in de e-mail is vaak niet mogelijk.


Het is handig om hiervoor een onlinedienst te gebruiken zoals Wetransfer of Dropsend. Vaak zijn videofilmpjes of foto bestanden te groot om via de e-mail te kunnen versturen.

Maar met Wetransfer of Dropsend kan dit wel en het is gratis. De ontvanger van het bestand krijgt dan een downloadlink in zijn e-mail in plaats van het hele bestand. Zo kun je bij Wetransfer direct aan de slag om een bestand te versturen, je hoeft geen inlog account aan te vragen. Wat bij Dropsend wel het geval is, want je dient eerst via je e-mail je inloggegevens te bevestigen.

Daarentegen kun je dan via Dropsend 4 GB data vesturen ineens, wat bij Wetransfer 2 GB ineens is.
Toch is Wetransfer voor mij de grote winnaar, want even los van het grote gebruiksgemak bij Wetransfer. Kun je bij Wetransfer onbeperkt versturen en de ontvanger kan onbeperkt bestanden downloaden. Dit is bij Dropsend beperkt tot 5 keer per maand versturen en de ontvanger kan tot 10 keer het bestand downloaden.

Zelf gebruik ik al jaren Wetransfer en ik ben er zeer tevreden over. Want het maximum 2GB aan verstuur limiet per keer, blijkt in de praktijk ruim voldoende te zijn. Je kunt dit onbeperkt doen en het is gratis.


Voor echt enorm grote bestanden tot 50GB wil ik filemail adviseren, dit is ook een prettig en gratis programma online.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kunstmatige intelligentie lijkt steeds meer op menselijk gedrag.