Eenzijdige informatie opdracht 4, artikel voor mijn nieuwsbrief:


Gratis kraanwater is wel goed voor het milieu.
Blijkbaar is het in het verleden al vaker een punt van discussie geweest, het verstrekken van gratis kraanwater in horecagelegenheden.

Het programma Radar besteed hier in 2017 opnieuw aandacht aan. En houdt een kaart bij waar in Nederland gratis kraanwater wordt geschonken in de horeca.

Volgens de auteurs die het opnemen voor het horecakamp, is het logisch dat er voor kraanwater betaald moet worden. Want voor niets gaat de zon op de overhead kosten van een horecabedrijf moeten wel betaald worden. Te denken valt daarbij aan: personeel, huur, aflossingen, afschrijvingen et cetera. Het is redelijk om voor een glas water € 1,50 te moeten betalen want je maakt gebruik van een dienst. Het is juist wel gastvrij, omdat horecaondernemers de klanten liever zien genieten van bijvoorbeeld een goed glas wijn, dan van kraanwater.
De Europese Commissie geeft via Frans Timmermans aan dat het gratis verstrekking van kraanwater in de horeca toejuicht. Want het is goed voor het milieu, het vermindert de afvalstroom, zoals plastic en glas.

De onderneming KRNWTR is hier slim op in gesprongen. Zij bieden allerlei interessante mogelijkheden om kraanwater op een speciale manier aan te bieden. Zoals fancy tappunten en fancy en duurzame verpakkingen in glas of metaal. Zij doen dit zeggen ze zelf vanuit een sociaal oogpunt: “Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.”

Aan deze fancyartikelen hangt wel een fors prijskaartje. Kun je dan het kraanwater nog wel gratis verstrekken in de horeca? Ik vraag het me af want het zijn wel weer meerkosten!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Grote bestanden versturen via een bijlage in de e-mail is vaak niet mogelijk.

Kunstmatige intelligentie lijkt steeds meer op menselijk gedrag.