Eenzijdige informatie opdracht 4, artikel voor mijn nieuwsbrief:
Gratis kraanwater is wel goed voor het milieu.
Blijkbaar is
het in het verleden al vaker een punt van discussie geweest, het verstrekken
van gratis kraanwater in horecagelegenheden.
Het
programma Radar besteed hier in 2017 opnieuw aandacht aan. En houdt een kaart
bij waar in Nederland gratis kraanwater wordt geschonken in de horeca.
Volgens de
auteurs die het opnemen voor het horecakamp, is het logisch dat er voor
kraanwater betaald moet worden. Want voor niets gaat de zon op de overhead
kosten van een horecabedrijf moeten wel betaald worden. Te denken valt daarbij
aan: personeel, huur, aflossingen, afschrijvingen et cetera. Het is redelijk om
voor een glas water € 1,50 te moeten betalen want je maakt gebruik van een
dienst. Het is juist wel gastvrij, omdat horecaondernemers de klanten liever
zien genieten van bijvoorbeeld een goed glas wijn, dan van kraanwater.
De Europese
Commissie geeft via Frans Timmermans aan dat het gratis verstrekking van
kraanwater in de horeca toejuicht. Want het is goed voor het milieu, het vermindert
de afvalstroom, zoals plastic en glas.
De
onderneming KRNWTR is hier slim op in gesprongen. Zij bieden allerlei
interessante mogelijkheden om kraanwater op een speciale manier aan te bieden.
Zoals fancy tappunten en fancy en duurzame verpakkingen in glas of metaal. Zij
doen dit zeggen ze zelf vanuit een sociaal oogpunt: “Want meer kraanwater
betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic
verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.”
Aan deze fancyartikelen
hangt wel een fors prijskaartje. Kun je dan het kraanwater nog wel gratis
verstrekken in de horeca? Ik vraag het me af want het zijn wel weer meerkosten!
Reacties
Een reactie posten