Er is sinds 1969 veel veranderd in de positie tussen mannen en vrouwen.



Vanaf 1969 zijn er fors meer vrouwen gaan werken maar meestal in deeltijd. Vrouwen zijn daardoor nog steeds afhankelijk van het inkomen van de partner of zij hebben een uitkering.
Mede omdat vrouwen nog steeds minder verdienen in dezelfde functie dan mannen.

Zowel mannen als vrouwen zijn tussen 1969 en 2012 in totaal minder uren gaan werken.
Ook de introductie van de pil in 1963 heeft ervoor gezorgd dat de gezinssamenstelling is veranderd want er worden aanzienlijk minder kinderen geboren in 2012 dan in 1969.

Wel blijven vrouwen hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de zorg en de opvoeding van de kinderen. Hierdoor gaan vrouwen vaak minder buitenshuis werken.

Er is meer hulp in de huishouding gekomen voor vrouwen, doordat mannen hier meer uren aan besteden.

Meer vrouwen doen hun intrede op belangrijke posities zoals in de tweede kamer waar in 2014 reeds 38% vrouw was. En ook in het bedrijfsleven staan tegenwoordig meer vrouwen aan de top, want zo’n 10% is vrouw op hoge posities in het bedrijfsleven.

De rechterlijke macht bestaat voornamelijk uit vrouwen in 2013, dit percentage is 58% vrouwelijk rechters in Nederland.

Persoonlijk vind ik dit een goede ontwikkeling dat vrouwen hun steentje bijdragen aan de inkomsten binnen een gezin. Ook de inspanningen van mannen om zich meer bezig te houden met de verzorging en opvoeding van kinderen spreekt mij zeer aan. Samen de huishouding doen is prima en daarbij een evenwichtige verhouding in de taakverdeling tussen man en vrouw.


In mijn gezin is er reeds een evenredige verhouding want we verdienen evenveel. We besteden ongeveer dezelfde hoeveelheid uren aan werk, verzorging/opvoeding en het huishouden.

VOOR DE VOLLEDIGE UITWERKING VAN DE MODULE INFORMATIE VEILIGHEID KLIK HIER


Reacties

Populaire posts van deze blog

Grote bestanden versturen via een bijlage in de e-mail is vaak niet mogelijk.

Kunstmatige intelligentie lijkt steeds meer op menselijk gedrag.