Waarom is je internet vaak zo traag?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. We krijgen in een snel tempo steeds meer draadloos apparatuur. Draadloos gaat allemaal via de lucht via wifi. Wifi lijkt op de oude techniek van walkie talkies je kunt data via antennes en een radiogolf/frequentie versturen. Op die manier hebben we tegenwoordig allemaal apparaten die draadloos radiogolven de lucht in sturen. 

Veel mensen hebben tegenwoordig wel eens last van een traag wifi netwerk. Dit werkt nog lang niet optimaal in vergelijking met transport door kabels. We zijn met elkaar de hele dag radiogolven aan het verspreiden en dat geeft verstoringen. Als je het overzicht van internetnetwerken opent op jouw PC dan zie je een heleboel netwerken die allemaal invloed op elkaar uit oefenen. 

We zijn daarbij dan ook nog allemaal actief op dezelfde frequentie. Terwijl meerdere frequenties beter zou zijn voor de snelheid van de wifi. Een hele goede eerste stap zou 4 verschillende frequenties zijn. Want storingen zijn het sterkst van netwerken dichtbij, zo kun je de frequenties dan verdelen over de 3 buren en jezelf. 

Het is geen volledige oplossing want er komen steeds meer draadloze apparaten bij. In 2020 zullen het er 50 miljard met elkaar verbonden zijn en dat is veel meer dan nu. Te denken valt hierbij aan smartphones, draadloze printers, draadloze audioapparatuur en draadloos verbonden gameconsoles. 

Een oplossing voor dit probleem zou kunnen liggen in eenvoud en snelheid.We hebben simpele en snelle digitale communicatie nodig, er wordt onder andere door de TU Delft gewerkt aan mogelijke toekomstscenario’s. Als mogelijke toekomstscenario worden lantaarnpalen omgebouwd tot ontvangers en zenders, om zo aan de grote vraag te kunnen voldoen.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Grote bestanden versturen via een bijlage in de e-mail is vaak niet mogelijk.

Kunstmatige intelligentie lijkt steeds meer op menselijk gedrag.