Wolframalpha vs Google

In deze opdracht was het de bedoeling om een antwoorden zoekmachine, zoals wolframalpha te vergelijken met de zoekmachine van google.

Hiervoor zijn een aantal opdrachten gegeven om in beide zoekmachines te zoeken. Zo wil je weten, hoeveel inwoners Nederland momenteel heeft en hoeveel rokers Nederland telt.

Mijn conclusies over wolframalpha en google zijn:
Bij wolframalpha is de data niet up to date, er komen vaak geschatte waarden als resultaat die dan ook nog eens bij oude jaartallen horen. Wil je meer verdiepende informatie over het onderwerp dan heb je een pro output zoom abonnement nodig. De kosten hiervoor zijn € 72,00 per jaar. Een nadeel kan ook zijn dat het volledige zoeksysteem in de Engelse taal is.

Bij google kun je met behulp van specifieke zoekopdrachten, bijvoorbeeld tussen aanhalingstekens geplaatste teksten zoeken. Hierbij geeft google goede en toepasselijke resultaten. Daarbij dan ook nog eens in jouw eigen taal en zonder een kostbaar abonnement.

Persoonlijk zou ik niet kiezen voor wolframalpha maar voor google. Met de juiste zoektechnieken is google ver vooruit, up to date en geeft zeer snel de gewenste data.


VOOR DE VOLLEDIGE UITWERKING VAN DE MODULE INFORMATIE VEILIGHEID KLIK HIER


Reacties

Populaire posts van deze blog

Grote bestanden versturen via een bijlage in de e-mail is vaak niet mogelijk.

Kunstmatige intelligentie lijkt steeds meer op menselijk gedrag.